Update: 2019. jún. 18.

Légifotók a megelőző állapotról

Update: 2019. jan. 05.

A fejlesztés bemutatása

Update: 2019. jan. 05.

Jelen KÉPEKBEN!

Update: 2019. jan. 04.

TÉR_KÖZ 2018

Budapest Főváros Önkormányzata által a TÉR_KÖZ Városrehabilitációs Pályázat 2018-ban immár negyedik alkalommal került kiírásra, a közterületeken és a közösségi használatú tereken megjelenő városi élet minőségének folyamatos javítása és megőrzése érdekében. A városrehabilitációs célok megvalósítása érdekében a Fővárosi Közgyűlés 3 milliárd forintnyi főváros forrás felhasználását biztosította Budapest közterületeinek jövőbeli megújulására.

Hozzászólások

Budapest Dialog  -  2019. 06. 03. - 15:51:00  -  I. kerület

Kedves Péter, észrevételét továbbítottuk a kerület felé, reméljük hamarosan érkezik válasz. Üdvözlettel, a Budapestdialog.hu csapata

Péter Reicher  -  2019. 04. 15. - 20:56:39  -  XI. kerület

Csodálkozom a semmilyen "régóta fennálló igényre" definiált 200 milliós projektterven! A templomba járóknak nem igénye a parkkal való kapcsolat. Semmilyen igény nem merült fel a villamos sínen történő akadálymentes átkelésre 200 millióért. Megoldható a jelenlegi átkelőhelyeken. A "parkolás rendezése" megszűntetést jelent, lásd a Bocskai út 50%-os parkoló csökkentését. A kerületben a parkolási helyzet már így is katasztrofális a túlméretes villamos-várók, a bubi-parkolók, és az ideiglenes buszmegállók, a párhuzamos elrendezés miatt. Szolgáltatást kérünk a parkolás megoldására vonatkozóan, nem a parkolóhelyek megszűntetését! Parkolóházra, mélygarázsra volna szükség. A növénytelepítés sem igény, hisz a Kertészeti Egyetem előtti igénytelen növényzet épp elég szégyen az egyetemre nézve is, magáról a parkról nem is beszélve. "A templomhoz méltó felvezetés" helyett annak renoválására volna szükség. Mit jelent a "nagy használatú intézményeket szolgál ki" mondat? Új gyalogosátkelő létesítése minek? A Fehérvári úti rendelő megközelítésénél ez nem volt szempont mikor lezárták a Szabolcska Mihály utcától az átkelés lehetőségét! Az ide tervezett projekt hatásai hogyan lesznek összhatásban a Budafoki út lezárásával? Az itt tervezett projekt helyett szükség lenne: a parkolás megoldására mélygarázsokkal, parkolóházakkal, mint Bécsban, a templom felújítására, a meglévő zöldfelületek ápolására, a park jelenlegi állapotának javítására, a villamosok légkondícionálóval történő felszerelésére, a RIGÓ jegyrendszer 10 év utáni bevezetésére, a Műegyetem előtti villamosjárat kialakítására, a régi zajos villamosok lecserélésre modern járművekre, de nem erre a szükségtelen, mások életszokásait hirtelen, hosszútávra megváltoztató, a településrendezők szakmai világképét (szorítsuk ki az autókat, pattanjunk biciklire, "térkapcsolatok" kialakítására, ...) másokra ráérőlető projetre. Köszönöm, hogy leírhattam!