Update: 2019. nov. 10.

Galéria az elkészült KRESZ parkról

Update: 2019. okt. 16.

Elkészült a Kresz-park

Átadták a kibővült funkciójú KRESZ-parkot a Kosárfonó utca – Vak Bottyán utca – Eötvös utcák által határolt csaknem 4000 négyzetméternyi területen. Kispest önkormányzata 2018-ban pályázott a Fővárosi Önkormányzat TÉR_KÖZ pályázatára, amelyen 100 millió forint támogatást nyert a KRESZ-park felújításához megvalósításhoz. A pályázati támogatáson kívül a kispesti önkormányzat további 100 millió forinttal járult hozzá a felújításhoz, mivel a támogatás fejében a főváros által kötelezőnek tartott funkciókon kívül (a KRESZ-park újbóli kialakítása) egyéb elemekkel is bővültek a tervek. Ilyen például a futókör megépítése, időseknek kialakított pihenőtér, ivókút, kutyáknak is és a közvilágítás. De lett hely pingpongasztaloknak, felnőtt fitnesz és street workout (saját testsúlyos) elemeknek és kutyafuttatónak is.Az önkormányzati honlap értesülése szerint a területet és a felállított eszközöket, futókört, KRESZ-parkot már korlátlanul használhatják a kispestiek.

Az eredeti cikk itt olvasható:https://19.kerulet.ittlakunk.hu/utcak-terek/190925/elkeszult-kresz-park
2019.09.15.
Update: 2019. máj. 16.

Tavaszi légi felvételek a helyszínről

Update: 2019. jan. 25.

Őszre megújulhat a KRESZ-park

A főváros által támogatott és kötelező funkciókon kívül egyéb elemekkel is bővültek a tervek. Ilyen például a kültéri illemhely, a 230-280 méter hosszú futókör megépítése, az időseknek kialakított pihenőtér, az ivókút és a közvilágítás. Sok-sok padot és hulladékgyűjtőt is telepítenek majd. Ha minden a tervek szerint halad, akár a nyár végére már el is készülhet a kibővült funkciójú KRESZ-park felújítása.
Update: 2019. jan. 05.

A fejlesztés bemutatása

Update: 2019. jan. 04.

TÉR_KÖZ 2018

Budapest Főváros Önkormányzata által a TÉR_KÖZ Városrehabilitációs Pályázat 2018-ban immár negyedik alkalommal került kiírásra, a közterületeken és a közösségi használatú tereken megjelenő városi élet minőségének folyamatos javítása és megőrzése érdekében. A városrehabilitációs célok megvalósítása érdekében a Fővárosi Közgyűlés 3 milliárd forintnyi főváros forrás felhasználását biztosította Budapest közterületeinek jövőbeli megújulására.

Hozzászólások