Update: 2020. júl. 18.

Hivatalosan is megnyílt a Bláthy-park

Az alábbiakban a jozsefvaros.hu cikkét olvashatják

Július 17-én este hagyományőrző tűzoltózenekar bevonulásával kezdődött a Bláthy-park megnyitója a Tisztviselőtelepen, amit a Tisztviselőtelepi Önkormányzati Egyesület szervezett.

Szemerkélő esőben gyűltek össze a tisztviselőtelepiek és a meghívott vendégek, köztük Pikó András polgármester, Dr. Ferencz Orsolya, Tisztviselőtelep önkormányzati képviselője, Vörös Tamás önkormányzati képviselő, a józsefvárosi Fidesz-frakció vezetője és mások, hogy végre hivatalosan is megnyissák a Bláthy Ottó utca Vajda Péter utcától induló szakaszán kialakított parkot, melynek műszaki átadása már a járvány idején megtörtént.

Reiner Gábor, a Tisztviselőtelepi Önkormányzati Egyesület elnöke elmondta: a parkot, aminek létrehozásában maguk is aktívan közreműködtek, a környékbeliek örömmel vették birtokukba. Az idén 30 éves egyesület életében ez a parkátadó az egyik legjelentősebb esemény, aminek szervezői és házigazdái lehettek most.

Dr. Ferencz Orsolya önkormányzati képviselő (Fidesz-KDNP) arról beszélt, hogy 2010 óta azért dolgozott, hogy ebből a kiváló adottságú, de akkoriban elhanyagolt területből egyszer kellemes park legyen. Az egyesülettel együtt álltak neki a szervezésnek, és sokévi tervezgetés, a források felkutatása után 2017-ben jutottak odáig, hogy az önkormányzat ki tudta írni a beszerzési eljárást. A közösségi tervezés elvei alapján dolgoztak, az itt élőket bevonva, sok körben egyeztetve együtt találták ki, milyen legyen a park. 2019-ben végül elkészültek a kiviteli tervek, és elindult a beruházás. „Budapesten sem gyakori, hogy új parkot adunk át. 1365 nm-t adunk vissza közösségi élettérnek: új vízelvezető rendszert, új közvilágítást és térfigyelő rendszert, öntözőberendezést, ivókutat, játszóteret létesítettünk, 16 lombos fát, 1143 cserjét, 1675 évelő növényt ültettünk” – jellemezte számokban a beruházást Ferencz.

Pikó András polgármester ezekkel a szavakkal adta át a teret: „Józsefváros az erős közösségek közössége, ami Tisztviselőtelepre különösen érvényes. Magam is itt élek, és ezen a helyen tanítottam biciklizni a gyermekeimet. Remélem, hogy másoknak is hasonló élményekben lesz része mostantól, hogy a tér a közösségi életre igazán alkalmassá vált. Köszönettel tartozunk a Tisztviselőtelepi Önkormányzati Egyesület tagjainak, Józsefváros előző önkormányzati vezetéseinek, Dr. Ferencz Orsolya képviselőasszonynak, valamint a beruházást támogató Fővárosi Önkormányzatnak, és azoknak a szakmai és civil szervezetnek és lakosoknak, akik részt vettek a tér tervezésének és megépítésének folyamatában.”

A beszédeket követően a Pomázi Önkéntes Tűzoltózenekar adott rövid és igen hangulatos koncertet. Múltszázad eleji piros egyenruhájukkal, békebeli sisakjukkal és a századelő zenéjével megidézték Tisztviselőtelep múltját.

Az eredeti tervek szerint a téren országzászló is lesz majd, azonban annak átadása a járvány miatt tovább késik. A „TÉR-ÉPÍTŐK – Tisztviselőtelep, Bláthy Ottó utcai közterület megújítása és funkcióváltása” című projekt a Budapest Főváros Önkormányzata Fővárosi Városrehabilitációs Keret támogatásával a Józsefvárosi Önkormányzat beruházásában valósult meg, a támogatás mellett 180 millió forintnyi saját forrásból.

Szöveg: Bányay Géza; Fotók: Huszár Boglárka
Update: 2018. nov. 05.

Hírek a lakossági fórumról

https://jozsefvaros.hu/hir/6294/Lakossagi_forum_a_tervezett_Blathy_Otto_utcai_kozparkrol/
Új közparkot alakítanak ki a Tisztviselőtelepen, a Bláthy Ottó utca Vajda Péter és Bíró Lajos utca közti szakaszán. A tavalyi évi lakossági egyeztetések után október 25-én ismét közösségi fórumot tartottak a Polgármesteri Hivatalban. Az eseményen Görhöny Ádám alpolgármester, Iványi Gyöngyvér, Józsefváros főépítésze, valamint Reiner Gábor, a Tisztviselőtelepi Önkormányzati Egyesület (TÖE) elnöke is részt vett.
Update: 2017. nov. 23.

Folytatódik az ötletelés

https://jozsefvaros.hu/hir/5242/folytatodik-az-otletforum-az-uj-tisztviselotelepi-kozpark-kialakitasarol
Új közparkot alakítanak ki a Tisztviselőtelepen, a Bláthy Ottó utca Vajda Péter és Bíró Lajos utca közötti szakaszán. Az önkormányzat a tervezésbe a környékbelieket is be kívánja vonni, ezért közösségi egyeztető fórumokat szervez. A második fórumot november 23-án, 18 óra 30 perctől tartják a Polgármesteri Hivatal dísztermében.
Update: 2017. nov. 22.

Közösségi egyeztető fórum

http://www.tisztviselotelep.hu/uncategorised/blathy-park.html
Galéria    |    Kapcsolat-elérhetőségek
Egyeztető fórum a Bláthy parkról
Update: 2017. okt. 20.

A fejlesztés bemutatása

Update: 2017. jún. 13.

budapest.hu

Update: 2017. jún. 12.

Index - Urbanista

Update: 2017. jún. 11.

A kerületi önkormányzat ezzel a tartalommal indult a 2016-os TÉR_KÖZ pályázaton:Építés és eszközbeszerzés
  • a Bláthy Ottó utca Vajda Péter utca és Bíró Lajos utca közötti szakaszán új közpark kialakítása
  • Nemzeti Összetartozás Napja emlékhely kialakítása
  • további funkciók befogadásához szükséges kialakítás: Bográcsfesztivál, rendszeres termelői piac, mobil színpad felállítása energia vételi lehetőséggel, kerékpározás tanulás és gyakorlás lehetősége, pihenő park és játszótér, az évenkénti karácsonyfa állítás helyett ültetett fenyő

Nem beruházási elemek

  • rendezvények a téren
  • a projekt társadalmasítását szolgáló kommunikáció
Update: 2017. jún. 07.

Megelőző állapot

Hozzászólások