Update: 2019. máj. 17.

Légi felvételek a megújuló helyszínről

Update: 2019. jan. 30.

Megjelent a Hegyvidék újságban is

A fejlesztés részleteiről szavazáson mondhattak véleményt a környéken élők, akik lakossági fórumon kaptak tájékoztatást az eredményről.
Update: 2019. jan. 25.

2019-BEN TELJESEN MEGÚJUL A TÁLLYA UTCAI PARK

http://www.hegyvidek.hu/aktualis/hirek/2019-ben-teljesen
A Hegyvidéki Önkormányzat sikeresen indult a „TÉR_KÖZ 2018” fővárosi pályázaton, így 2019-ben teljesen megújul a Tállya utcai park.
A fejlesztés fenntarthatóság-szempontú megvalósítása nem csak a környezeti, de a társadalmi fenntarthatóságot is a lehető legjobban igyekszik kielégíteni. Ezáltal egyrészt olyan társadalmi csoportok és korosztályok számára is lehetségessé és vonzóvá válik a park használata, akik eddig ezt nem tehették meg, másrészt a környező lakosság közvetlenül is részt vesz a fejlesztés koncepció kidolgozásában. A kivitelezés a társadalmi egyeztetések és a tervek véglegesítése után 2019-ben kezdődik, a projekt várható befejezése 2019. szeptember vége. 
Update: 2019. jan. 05.

A fejlesztés bemutatása

Update: 2019. jan. 05.

Jelen KÉPEKBEN!

Update: 2019. jan. 04.

TÉR_KÖZ 2018

Budapest Főváros Önkormányzata által a TÉR_KÖZ Városrehabilitációs Pályázat 2018-ban immár negyedik alkalommal került kiírásra, a közterületeken és a közösségi használatú tereken megjelenő városi élet minőségének folyamatos javítása és megőrzése érdekében. A városrehabilitációs célok megvalósítása érdekében a Fővárosi Közgyűlés 3 milliárd forintnyi főváros forrás felhasználását biztosította Budapest közterületeinek jövőbeli megújulására.

Hozzászólások

Budapest Főváros XII. Kerület Hegyvidéki Önkormányzat  -  2019. 06. 18. - 09:52:07  -  XII. kerület

Tisztelt Sára Bernadett! Eljutott hozzánk észrevétele a Tállya park fejlesztésével kapcsolatban. Kérdésére az alábbi tájékoztatást tudjuk adni. A tervek több körös lakossági bevonással születtek, és a Fővárosnak a Tér-köz pályázat keretében beadott anyag ezeknek az egyeztetéseknek az eredményeit tartalmazza. Az Ön által látott észrevétel a Főváros részéről történt véleményezés egy megjegyzése, azonban a Főváros elfogadta a közösségi tervezéssel született terveket, és így a pályázati támogatást is megkapta az önkormányzat. Bízunk benne, hogy a végeredmény az itt élők elvárásainak megfelelő lesz, és az Ön tetszését is elnyeri. Tisztelettel, Hegyvidéki Önkormányzat

Budapest Dialog  -  2019. 06. 03. - 15:53:01  -  I. kerület

Kedves Sára Bernadett, észrevételét továbbítottuk a kerületnek, reméljük hamarosan érkezik rá válasz. Üdvözlettel, a Budapestdialog.hu csapata

Sára Bernadett  -  2019. 05. 29. - 14:11:16  -  XII. kerület

Tisztelettel érdeklődnék, hogy ha a terven feltüntették az esetleges veszélyeket és a terv gyengeségeit, például a zöldfelület csökkenését, a túlburkoltságot vagy épp a nem természetközeli megoldásokat, akkor miért nem tervezik át, javítják? A lakossági felmérésben a burkolatokat és a zöldfelületet illetőleg fel sem merült, hogy a park eredeti szerepe megmaradjon - legalább részben. Köszönettel, Sára B.