Update: 2019. márc. 14.

Közösségi tervezés a Petzvál parkban

 A Petzvál József u. 16-22. mögötti kis park egy csendes, bensőséges, apró zöld sziget, amit szinte kizárólag a környékbeli házak lakói használnak. Az elmúlt években egyre több panasz esett a terület állapotára. Haidar Norbert önkormányzati képviselő ezeket összefogva kezdeményezte az önkormányzatnál, hogy közösségi tervezéssel újuljon meg a terület.

A kerület bőségesen szerzett már tapasztalatokat a közösségi tervezés terén, hiszen az elmúlt években több területen is – például az Albert sétány vagy az Allende park esetében – a helyiek bevonásával készültek el a felújítás tervei. A közös gondolkodás során kiderülnek a használói és fenntartói szempontok, felszínre kerülnek lakók közötti nézetkülönbségek – a tervezők és a Budapest Dialog szakértői pedig segítenek, hogy végül mindig sikerüljön közös nevezőre jutni. Az önkormányzat a közösségi tervezés módszerével biztosítja, hogy valós igényeken alapuló, átgondolt fejlesztés jöhessen létre.


A közös gondolkodás első lépéseként (március 12- és 25. között) egy kérdőívet tölthetnek ki az érdeklődők, majd négy tervezési alkalmon keresztül érlelődhet ki a végleges terv. A kérdőív és a folyamat minden fontos információja elérhető a
www.budapestdialog.hu/petzval oldalon.
 

Ha érintett, vegyen Ön is részt a Petzvál park fejlesztésében!  

GalériaHozzászólások