Update: 2019. jún. 14.

Képek az elkészült térről

Update: 2018. júl. 20.

Folytatódnak a fejlesztések a Palotanegyedben

http://jozsefvaros.hu/hir/5060/folytatodnak-a-fejlesztesek-a-palotanegyedben
Az utóbbi években tovább erősödött a Palotanegyedben a lokálpatriotizmus, kifejezetten jól csengő név lett a Palotanegyed, amelyhez fejlesztések is látványosan hozzájárultak. Az eddig megvalósult projektekről, jelenlegi tervekről és a kerület egészét érintő fejlesztésekről Egry Attila alpolgármesterrel, a Palotanegyed képviselőjével beszélgettünk.
Update: 2018. júl. 20.

Megújuló Palotanegyed

http://jozsefvaros.hu/hir/5496/megujulo-palotanegyed
A Horánszky utcában található H13 Diák-és Vállalkozásfejlesztési Központ adott otthont a Civilek a Palotanegyedért Egyesület (CaPE) által szervezett, Élhető város címmel meghirdetett lakossági fórumnak. A február 5-én tartott összejövetelen többek között Egry Attila alpolgármester, Hollik István országgyűlési képviselő, Iványi Gyöngyvér főépítész és Szikszai Zsolt, a Rév8 Kft. vezetője tájékoztatták a jelenlévőket a Palotanegyed területén tervezett felújításokról. Perényi László, az idén tízéves CaPE egyesület elnöke köszöntötte a megjelent lakosokat.
Update: 2018. júl. 20.

Újabb fejlesztések a Palotanegyedben

http://jozsefvaros.hu/hir/5934/ujabb-fejlesztesek-a-palotanegyedben
Az Európa Belvárosa Program harmadik szakasza (EUB III) volt a központi témája a Civilek a Palotanegyedért Egyesület (CaPE) szervezésében június 27-én este, a H13 Diák és Vállalkozásfejlesztési Központban megtartott lakossági fórumnak. A jelenlévők nemcsak az EUB III részeként tervezett felújítások részleteiről tájékozódhattak, de megoszthatták észrevételeiket és további kérdéseikre is választ kaphattak az illetékesektől: Sára Botond és Egry Attila alpolgármesterektől, Szilágyi Demeter önkormányzati képviselőtől és Iványi Gyöngyvér kerületi főépítésztől.
Update: 2017. okt. 20.

A fejlesztés bemutatása

Update: 2017. aug. 16.

Ha ezt Bokáék látnák! Megszépül a grund környéke!

http://otthonterkep.blog.hu/2017/06/14/ha_ezt_bokaek_latnak_megszepul_a_grund_kornyeke
Nagyot fordult a világ a VIII. kerülettel az elmúlt években. Az egykor hírhedt Józsefvárosban ma már sikkesebb élni, mint a főváros legtöbb kerületében, és a folyamatos rehabilitációnak köszönhetően a kerület egyre több helyen szépül meg.
Update: 2017. jún. 13.

budapest.hu

Update: 2017. jún. 12.

Index - Urbanista

Update: 2017. jún. 11.

A kerületi önkormányzat ezzel a tartalommal indult a 2016-os TÉR_KÖZ pályázaton:

Építés és eszközbeszerzés
  • Szentkirályi utca (Pollack Mihály tér – Vas utca), Bródy Sándor utca (Rákóczi út – Mikszáth Kálmán tér), Puskin utca (Gutenberg tér – Krúdy Gyula utca), Rökk Szilárd utca (Rákóczi út – Pollack Mihály tér) útszakaszainak felújítása, közlekedési felületek és tájépítészeti elemek megújítása
  • Horánszky u. 19., Mária u. 16., Mária u. 19., Mária u. 6., Rökk Szilárd u. 17., Szentkirályi u. 34., Vas u. 3., Vas u. 7., Vas u. 2/B., Baross u. 43., Baross u. 45., József krt. 81., Üllői út 18. társasházak utcai homlokzatának felújítása
Nem beruházási elemek
  • „Mi Büszke Bródy Sándor utcaiak program” – társasházak aktivitásának elősegítése
  • „Megélt Történelem Program” – társasházakat kultúrtörténeti, várostörténeti aspektusból bemutató tablók kihelyezése
  • „Civil Fesztivál” kulturális rendezvények, koncertek - kommunikáció
Update: 2017. máj. 20.

Megelőző állapot

Hozzászólások