DIALOG ADATLAPMultifunkciós közösségi tér kialakítása Békásmegyeren - A Heltai Jenő tér melletti lakóterület rehabilitációja

Nem aktív

Támogatott

Megvalósult


Cím: Budapest, Madzsar József u. 3, 1039 Magyarország

Létrehozás dátuma: 2016. 11. 22.

Dialog tulajdonos: TÉR_KÖZ

ÉRTÉKELÉS:

5

1 szavazat

0 felajánlás

0 komment


DIALOG LEÍRÁS

A TÉR_KÖZ pályázati rendszerén keresztül Budapest Főváros Főpolgármesteri Hivatala 2013 óta nyújt támogatást a kerületi önkormányzatoknak Budapest közösségi tereinek komplex fejlesztésére. A DIALOG-on keresztül ön is megismerheti a projekteket, elmondhatja véleményét a még folyamatban lévő fejlesztésekkel kapcsolatban, és visszajelezhet a már megvalósult projektek utóéletét illetően is.

Köszönjük építő közreműködését!

Budapest Főváros Főpolgármesteri Hivatala / Városmegújító Csoport
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kedvezményezett: Budapest III. kerület Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat
Projekt lebonyolító szervezet: Óbuda-Békásmegyer Városfejlesztő Nonprofit Kft.
Generáltervező: PLATINIUM GROUP Kft.
Üzemeltető: Óbudai Szociális Szolgáltató Intézmény
Elnyert fővárosi támogatás: 385.150.000 Ft
Teljes projektköltség: 571.447.000 Ft

A projekt tartalma:
A projekt első üteme egy nyugdíjas klub kialakítása volt, második ütemben a környező park és a sétány újult meg. A helyi igényekre építve (nagy számú a nyugdíjas korosztály a lakótelepen) a meglévő, egyszintes szolgáltató épületben idősek klubja nyílt, mely állandó programokkal, rendezvényekkel várja a közösséget. Az épületrész teljes átalakítására volt szükség: a külső és belső egységes arculatot kapva újult meg, valamint a rendezvények és programok megtartásához, illetve a mindennapi működéshez is szükséges eszközökkel és berendezésekkel lett felszerelve.
A park és sétány megújítása, az új egységes arculatú utcabútorok és tartózkodó terek kialakítása, a szolgáltatóház udvarának rehabilitációja illeszkedik a lakóterületen lévő lakóépületek korszerűsítő rehabilitációjához, hozzájárul a Heltai Jenő tér környékén lakók életminőségének javulásához.

Projekt elemek:
-nyugdíjas klub kialakítása
-park és sétány megújítása


LETÖLTHETŐ DOKUMENTUMOKKOMMENTEK