Update: 2019. júl. 01.

Átadtuk a Holdudvar parkot

2019. június 22-én lezajlott a Holdudvar park átadó ünnepsége. Reggel fél kilenctől már használható volt a játszótér, amit nagy-nagy örömmel és lelkesedéssel vettek birtokba a gyerekek. A csúszdaparkban már az előző délutánon  beindult a csúszkálás és megjelentek az első pingpongozók is.




A programok épp annyi látogatót vonzottak, melyet még elbírt a park mérete, szerencsére nem sérültek a gyepes területek sem. Az előző napok heves esőzései miatt sok alámosás volt a dombokon, sétányokon, a problémás területeket egész héten, még szombat reggel is takarították a kivitelező és a közterület-felügyelet munkatársai.Az átadás több okból sem jelenti a fejlesztés lezárását.

A garanciális időszakban javításra kerülnek azok a hibák, melyek a műszaki átadás során rögzítésre kerültek – többek között javításra kerül a futópálya alámosott része – mely egy korábbi közmű-munka hiányos helyreállítása miatt történt, itt a megoldásra való felszólítás megtörtént -, illetve néhány aszfaltozási hiányosság is.Az év végéig még lakossági, közösségi programok is lesznek majd a parkban, várhatóan július végétől.Mind az átadó napján, mind a megelőző napokban sok érdeklődés, bejelentés érkezett a játszótéren és tinirészen található sziklák kapcsán. Ezek a sziklák a tervezői koncepció részeként kerültek ki a parkba, funkcionálhatnak ülőfelületként is, de elsősorban tereptárgyak és nem játékeszközök, vagy bútorok. A játszótéri játékok a szikláktól megfelelő védőtávolságban kerültek kihelyezésre, a kivitelező pedig az önkormányzat kérésére lecsiszolta a kövek élesebb felületeit. Az ilyen jellegű, természetes formák használata a játszótereken egyre elterjedtebb, célja, hogy a gyerekek a játszóeszközökön túl találkozzanak minél természetesebb anyagokkal, formákkal is.

Érkeztek visszajelzések a csúszdák anyagával kapcsolatban. Korábban műanyag csúszdák voltak a parkban, ezek helyére időtállóbb, strapabíróbb fém csúszdák kerültek. Bár a fém nagy hőségben a műanyagnál valamivel jobban felmelegszik, a kivitelezés során a tervezettnél több fa került a csúszdák környékén elültetésre, melyek hamarosan majd kellő árnyékot fognak adni. A játszótéren található holdkomp köré szintén jóval több fa került ki, mint ahogy a tervekben szerepelt, itt is az volt a cél, hogy az árnyékolás néhány éven belül természetes módon megtörténjen.Reméljük, hogy a megújult parkot gyorsan megszeretik majd a környéken élők, vigyáznak rá és az új funkciók a környező társasházak közösségi életének erősödését segítik.

A parkban kikerült a házirend is, melyet az itt élő közösség, közösségi tervezés keretében együtt alkotott meg.

Kapcsolódó link


Hozzászólások