DIALOG ADATLAPEurópa Belvárosa Program II., a Palotanegyed Kulturális Városmegújítása

Nem aktív

Támogatott

Még nem valósult meg


Cím: Budapest, Bródy Sándor u. 26, 1088 Magyarország

Létrehozás dátuma: 2016. 11. 22.

Dialog tulajdonos: TÉR_KÖZ

ÉRTÉKELÉS:

5

1 szavazat

0 felajánlás

0 komment


DIALOG LEÍRÁS

A TÉR_KÖZ pályázati rendszerén keresztül Budapest Főváros Főpolgármesteri Hivatala 2013 óta nyújt támogatást a kerületi önkormányzatoknak Budapest közösségi tereinek komplex fejlesztésére. A DIALOG-on keresztül ön is megismerheti a projekteket, elmondhatja véleményét a még folyamatban lévő fejlesztésekkel kapcsolatban, és visszajelezhet a már megvalósult projektek utóéletét illetően is.

Köszönjük építő közreműködését!

Budapest Főváros Főpolgármesteri Hivatala / Városmegújító Csoport
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Projektgazda: Budapest Főváros VIII. kerület Józsefvárosi Önkormányzat
Projektmenedzser: Rév8 Zrt.
Partnerek: Társasházak, Civilek a Palotanegyedért Egyesület (CAPE), JóHír Józsefvárosi Média, Rendezvény Galéria Központ Közhasznú Nonprofit Kft., Városfejlesztési és Főépítészi Ügyosztály, Fővárosi Vízművek Zrt.
Elnyert fővárosi támogatás: 317.510.000 Ft
Teljes projektköltség: 622.000.000 Ft

A projekt tartalma:
Az Európa Belvárosa Program folytatásaként a Palotanegyed kiemelt jelentőségű utcái, kitüntetett terei és társasházai újulnak meg. A közterületek felújítása az átmenő gépjármű forgalom mérséklését, a terek humanizálását, gyalogosok számára komfortosabbá tételét szolgálja. A pályázatban együttműködő lakóközösségek különböző vállalásokat tettek a belső udvarok időszakos megnyitására, programok befogadására és szervezésére, az utcában lévő fák gondozására stb., miközben a társasházak homlokzatának és belső udvarainak megújításához jelentős támogatást kapnak a pályázaton keresztül. Szintén a pályázat keretén belül valósulhat meg a Bródy Sándor utcában a kereskedők és lakók érdekeit védő utcaszövetség létrehozása, valamint további, a negyed identitását erősítő kulturális és közösségi programok.

Projektelemek:
-Bródy Sándor utca, Gutenberg tér, Somogyi Béla utca, Rökk Szilárd utca egyes részeinek megújítása, teresedések kialakítása
-24 társasház homlokzatának és/vagy belső udvarának megújítása
-utcaszövetség létrehozása („Mi Büszke Bródy Sándor utcaiak” program)
-kulturális programok („Megélt történelem” program, nyitott közösségi tér működtetése, stb.)


LETÖLTHETŐ DOKUMENTUMOKKOMMENTEK