DIALOG ADATLAPElkészült a Kassa utcai általános iskola homlokzatfestése

Aktív

Még nem támogatott

Megvalósult


Cím: Budapest, Kassa u. 175-181, 1185 Magyarország

Létrehozás dátuma: 2016. 09. 06.

Dialog tulajdonos: XVIII. kerületi önkormányzat

ÉRTÉKELÉS:

0

0 szavazat

0 felajánlás

0 komment


DIALOG LEÍRÁS

A tavalyi év folyamán nagy sikerrel elkészült a Színes Város Csoport művészei által a havanna lakótelepen található Csontváry Kosztka Tivadar Általános Iskola új homlokzati falfelülete. Magyarország első tűzfal- és köztérszínesítő csoportja, a festő Csontváry Baalbek című művének inspirálásával készítette el a festett falfelületeket.
A tavalyi siker után az idén a Kassa utcai általános iskola kreatív festésére is sor került. Az iskola a tavalyi évben újult meg. Új nyílászárókat kapott, hőszigetelést illetve egy egyszínű natúr homlokzatfestést. A falra kerülő alkotásokat a művészek egyedileg tervezték meg, igazodva az adott iskola karakteréhez, jellemzőihez.
A Kassa utcai Általános Iskola felületére egy kézilabda hatszögű mintájára emlékeztető motívumrendszer került. Ez az iskola sportos jellegére, azon belül is a nagy népszerűségnek örvendő kézilabdára utal. A koncepció tehát az oktatási intézmény kiemelt feladatához, a sportban tehetséges tanulók képzéséhez és fejlesztéséhez igazodik.
A munka a Színes Város Csoporttal a tavasz folyamán indult a tervezéssel, a kivitelezésre a nyár folyamán került sor.KOMMENTEK