Update: 2021. márc. 30.

Átadták a munkaterületet, kezdődhet a sétányépítés

Jó hangulatú találkozón vette át kivitelező a munkaterületet a leendő pesterzsébeti Duna sétányon. A parton működő létesítmények képviselői, az önkormányzat és a tervezők még egyszer átbeszélték a terveket és a megvalósítás folyamatát a kivitelezővel, és utoljára végigjárták a sétányt a jelenlegi, elzárt formájában. A napokban megkezdődnek a munkálatok, és októberben, mikorra elnyeri új formáját a terület, remélhetőleg már a vírus sem áll útjában egy sokkal nagyobb szabású ünnepségnek.

Mint ismeretes, Pesterzsébet Önkormányzata a Fővárosi Önkormányzat TÉR_KÖZ pályázatának támogatásával újítja meg és nyitja egybe a jelenleg szétszabdalt, helyenként elhanyagolt Duna-parti területeket a Gubacsi hídtól a Vizes játszótérig. Létrejön a Duna sétány, amely kulturált, esztétikus környezetben kínál majd víz- és természetközeli élményt minden idelátogató számára. A közösségi terekkel, pihenőrészekkel, látványos stégekkel bővülő sétányhoz az eddigieknél könnyebb lesz lesétálni, hiszen a Pesterzsébeti Jódos-Sós Gyógy- és Strandfürdő és a Duna Garden Hotel és Étterem közötti részen új lejárat is nyílik majd a partra. A játszóteret is érintő megújulás részleteit ebből a cikkből részletesebben megismerhetik.

A héten induló munkálatok szeptember végéig tartanak el. Ezen idő alatt a partszakasz nagy része lezárásra kerül – így nem lesz elérhető a Vizes játszótér és a Pesterzsébeti Jódos-Sós Gyógy- és Strandfürdő előtti terület, illetve a csónakházak előtti terület nagy része sem. Kisebb-nagyobb korlátozásokkal, de folyamatosan működni tud azonban a VakVarjú étterem és az ESMTK vizitelepe, bár az átmenetileg szűkebbé váló tér miatt sokkal nagyobb odafigyeléssel kell majd itt közlekednie a látogatóknak. Előre is köszönjük mindazok türelmét és megértését, akiknek kellemetlenséget okoznak a munkálatok!

GalériaHozzászólások