Update: 2019. jan. 30.

START helyzet

Update: 2019. jan. 25.

„Csarnok negyed főutcája – DériM Projekt” című pályázat

http://jozsefvaros.hu/hir/6177/Ketszazhetven_millio_forint_tamogatas_a_Deri_Miksa_utca_felujitasara/
Kétszázhetvenmillió forintos pályázati forrást hagyott jóvá a Fővárosi Közgyűlés szerdai ülésén a Déri Miksa utca felújítására. A Józsefvárosi Önkormányzat a Csarnok negyed rehabilitációjának első elemeként a környék főutcájának tartott Déri Miksa utca átépítését, forgalomcsillapítását kívánja megvalósítani, amelynek érdekében pályázott támogatásra a fővárosnál. A fejlesztés – amelynek tervezésébe a környéken élőket is bevonták – az útrekonstrukció mellett közösségépítő programokat is tartalmaz.
A Józsefváros Újjáépül program részeként folyamatos a közterületek átfogó megújítása a kerületben. Jövőre a Csarnok negyedben is megkezdődik a rehabilitáció, amelynek első elemeként a környék főutcáját újítják meg. A Rákóczi téri Vásárcsarnokban kiállított koncepcióterveket a lakosság véleményezte, a végleges terveket ezen javaslatok figyelembevételével dolgozzák ki.
Update: 2019. jan. 05.

A fejlesztés bemutatása

Update: 2019. jan. 04.

TÉR_KÖZ 2018

Budapest Főváros Önkormányzata által a TÉR_KÖZ Városrehabilitációs Pályázat 2018-ban immár negyedik alkalommal került kiírásra, a közterületeken és a közösségi használatú tereken megjelenő városi élet minőségének folyamatos javítása és megőrzése érdekében. A városrehabilitációs célok megvalósítása érdekében a Fővárosi Közgyűlés 3 milliárd forintnyi főváros forrás felhasználását biztosította Budapest közterületeinek jövőbeli megújulására.

Hozzászólások

Érdeklődő  -  2019. 07. 08. - 12:20:08  -  VIII. kerület

Tisztelt Fővárosi Önkormányzat, Tisztelt Budapest Dialog Csapata! Érdeklődi szeretnék a DériM projekt kapcsán, hogy láthatóak-e a mérföldkövek, látható-e az ütemterv? Esetleg van-e komolyabb látványterv vagy bármi dokumentáció, ami segítene jobban megismerni a kivitelezés részleteit. Tisztelettel, egy a környéken élő lakos