DIALOG ADATLAPCsikket a kukába!

Aktív

Még nem támogatott

Még nem valósult meg


Cím: Budapest, Széll Kálmán tér, 1024 Magyarország

Létrehozás dátuma: 2014. 10. 09.

Dialog tulajdonos: Kanczler Bence

ÉRTÉKELÉS:

5

3 szavazat

0 felajánlás

0 komment


DIALOG LEÍRÁS

Két utca kereszteződése, 3, azaz három kuka van elhelyezve 15 méteren belül... az ember ott várja a buszt, és közben a sarkon cigizik, ahol van egy kuka. Látja, hogy jön a busz, elindul a sarkon lévő kukától, kezében a cigivel, a buszmegálló felé, ahol szintén van kuka. Még útközben, vagy mikor odaér a megállóba, és egyben a kuka mellé is, eldobja a csikket, és felszáll a buszra. És ezt rutinszerűen, minden reggel. Egyszer, míg a buszra vártam, 34 csikket számoltam össze a 3 kuka között a járdán, aszfalton, padkán. Undorító. Mind a mentalitás, mind ahogy kinéz az egész.

Ez a kérdés már régóta foglalkoztat. Szeretnék tenni ellene. Volt, hogy szóvá tettem, a delikvens vagy hümmögött, vagy neki állt feljebb. Persze sokan úgy vannak ezzel, hogy nincs értelme foglalkozni a dologgal, mert kb mindenki úgy áll hozzá, hogy "hagyjál már, nincs értelme ezzel foglalkozni...". Hát, szerintem kicsiben kell elkezdeni. És ez a projekt/mentalitás nem csak a Széll Kálmán térre és környékére vonatkozik, hanem az egész országra, a társadalomra. Azért a "Moszkvát" jelöltem meg, mert minden nap ott járok keresztül, és ott tűnik fel a legjobban a probléma.

Szóval, akit rajtam kívül még zavar az általam felvázolt probléma, az nyugodtan menjen oda ahhoz, aki eldobta a csikket, és kérdezze meg, hogy "Elnézést, kidobhatom maga helyett ide a kukába?". A lényeg, hogy eleinte rosszul érezze magát, majd elgondolkozzon rajta, és talán megmozdul benne valami. A hangvétel rajtatok múlik ;)

Csak bátran! Csikkre fel!KOMMENTEK