Update: 2017. jún. 10.

Közösségi tervezés az Albert sétányon

Újbuda Önkormányzata az Albert utca északi részének környékén átfogó fejlesztési programot hirdet, melybe partnernek hív minden környékbeli lakost. Döntsük el közösen, hogy alakuljon a terület jövője!

Melyik területről van szó pontosan?

A Fehérvári út - Andor utca - Rátz László utca - Etele út között a kerület egyik leghangulatosabb lakótömbje fekszik. Emberi léptékű, élhető terei méltán teszik népszerűvé az ittlakók körében. A fejlesztési tervben „Albert sétánynak” keresztelt terület, árnyas fasorával, parkjaival, találkozóhelyeivel már most is egyszerre lakóhely és pihenőövezet. A korábbi évek fejlesztéseit most újak követhetik, ehhez azonban először közösen meg kell határoznunk ezek irányait. Hogyan változzon a közterületek rendszere? Hol van szükség változtatásra, és mi maradjon olyan, mint most? Hol kell parkosítani, merre legyen új játszótér, hová kerüljenek modern sporteszközök? Ezekre a kérdésekre keressük a választ Kelenföldnek ebben a csücskében.

Miért pont közösségi tervezéssel fejlesztünk?

Az önkormányzat hisz abban, hogy a legjobb döntést közösen tudjuk meghozni. Ha megismerhetjük egymás véleményét, igényeit, szempontjait, akkor bölcsebben választjuk ki a fejlesztési irányokat. Erről szól a közösségi tervezés: lakók és intézmények egymással párbeszédet folytatva határoznak arról, hogy hogyan alakuljon egy adott terület sorsa.

Mi lesz a közösségi tervezés menetrendje?

Június és július során átfogó kérdőívezést hajtunk végre, hogy jobban megismerjük a környékbeliek használati szokásait és javaslatait. Július 22-én délelőtt 10 és délután 16 órakor egyszerre három helyszínen kezdünk beszélgetést, amelybe bárki bekapcsolódhat. Ezeknek a beszélgetéseknek az célja, hogy összeállítsuk a terület funkciótérképét, és meghatározzuk, hogy mi, hova és milyen formában kerüljön majd a jövőben.  A találkozók helyszínei: a Vidám Vidék játszótér, a Mazsola játszótér és a Nyírfaliget játszótér. Az elkészített funkciótérképeket az önkormányzat tájépítészei és településmérnökei is véleményezik, majd indulhat a szavazás: augusztus folyamán az Albert sétány környékének lakói maguk választhatják ki, hogy melyik verziót támogatják, és a legtöbb szavazatot kapó verzió alapozza majd meg a terület jövőjét.

Hozzászólások