Update: 2018. júl. 20.

MEGKEZDŐDIK A SZIGETI JÓZSEF SÉTÁNY FELÚJÍTÁSA

A tavasz beköszöntével Újpesten szokás szerint megkezdődnek a parkfelújítások. Indul a Szigeti József sétány első szakaszának rekonstrukciója, melynek során olyan lakótelepi közterületek újulnak meg, amelyek építésük óta, több mint 30 éve változatlanok.

Az elmúlt évek parkfejlesztései jól mutatják a városvezetés elköteleződését a természeti értékeink megóvása, megújítása, szépítése iránt. A szakmai vélemények mellett a felújítási ütemterv végleges kialakítását segíti a lakosság nyitottsága a közös gondolkodásra - mondja Ozsváth Kálmán, a terület önkormányzati képviselője.

Az Újpesti Párbeszéd eredményeit megerősítve más fórumokon, illetve önkormányzati képviselőkön keresztül több alkalommal is jelezték az újpestiek, hogy szükségessé vált a Szigeti József sétány megújítása, mivel ezen a területen a lakótelep épülése óta nem történt fejlesztés. 

A felújítás hosszú távú célja az autós forgalom és a gyalogos közlekedés közti egyensúly megteremtése, valamint egy élhetőbb, természetközelibb, feltöltődésre alkalmas környezet kialakítása.

Újpest Önkormányzata 2017-ben 50 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert el a „Szigeti József sétány funkcióbővítő megújítása.” című projekt megvalósítására a Budapest Főváros által kiírt TÉR-KÖZ pályázaton. a projekt megvalósulása érdekében, Újpest Önkormányzata közel 70 millió forint saját forrással egészíti ki a támogatási összeget.
Kapcsolódó link

https://www.ujpest.hu/hir/11147/Megkezdodik_a_Szigeti_Jozsef_setany_felujitasa/
Az egsz oldalon Hrek Szervezeti egysgek Munkatrsak gyintzs Nyomtatvnyok Testleti lsek Plyzatok Rendeletek Bizottsgok Kpviselk Civil szervezetek Oktatsi intzmnyek Egszsggy Kulturlis intzmnyek Egyb intzmnyek Egyhzak Sport Programok Hirdetmnyek

Hozzászólások