Mi a Budapest Dialog?
A Budapest Dialog egy közösségi városfejlesztő oldal, melyen keresztül a helyi lakosság és az önkormányzatok egyaránt megoszthatják fejlesztési ötleteiket, projektjeiket egymással. A portál interaktív felülete a lakossági fejlesztési javaslatokat segíti célba juttatni, míg az önkormányzati projektek fejlesztésében, közösségi tervezés folyamatának támogatásában nyújt segítséget.
Miért hoztuk létre? Mi a célunk?
Hiszünk abban, hogy a jövő városának alapja a lakóhelyét szerető, azért tenni akaró lakosság és a helyi energiákra építő, nyitott önkormányzat. Küldetésünk, hogy elősegítsük a minőségi kapcsolat létrejöttét a motivált, fejlesztések iránt érdeklődő lakosság, önkormányzatok és intézményeik, valamint vállalkozások között. Továbbá támogassuk az önkormányzati fejlesztéseket segítő párbeszédet és közösségi tervezést.

Célunk, hogy a lakosság fejlesztő ötleteit, támogatható elképzeléseit összegyűjtsük és eljuttassuk az érdekelt szereplőkhöz. Az önkormányzatok számára pedig lehetőséget adjunk megvalósulás előtt/alatt álló fejlesztési elképzeléseik innovatív bemutatására, a fejlesztéseket megelőző párbeszédre, mely elősegíti a nagyobb társadalmi támogatottságot és a fenntartható fejlesztést.
Kiktől várunk ötleteket, javaslatokat?
Célcsoportunk elsősorban a helyi lakosságból, helyi vállalkozásokból és az önkormányzatokból áll. A várost minden nap használó lakosként sok hasznos meglátással, fejlesztési javaslattal járulhat hozzá környezetünk szebbé, jobbá tételéhez. Javaslatait az oldal segítségével könnyedén célba juttathatja.

Várost fejlesztő és fenntartó önkormányzatoknak olyan innovatív fejlesztési eszközt adunk a kezébe, melynek segítségével a helyi lakosság véleményét már a tervezés kezdő szakaszától a projektmegvalósítás alatt és azt követően is folyamatosan fogadni tudja. Az oldal közösségi tervezés teljes folyamatát támogató és kiegészítő online eszközként használható, melyen keresztül minőségi fejlesztési párbeszéd lefolytatására nyílik lehetőség.
Hogyan működünk?
Lakossági és önkormányzati felhasználók egyaránt regisztrálhanak a Dialogra. A gyors regisztrációt követően a lakossági felhasználók pár kattintással feltölthetik javaslatukat, melyet a felhasználói közösség tagjai értékelhetnek, megoszthatják és közösségi finanszírozás vagy egyéb felajánlás (pl.: önkéntes munka, tárgyi felajánlás) formájában támogathatják, így csatlakozva egy-egy jó ötlet megvalósulását elősegítő párbeszédhez.

Az önkormányzati felhasználók saját fejlesztéseik számára részletes Dialog projektoldalakat indíthatnak, melyen az adott fejlesztésről minden fontos információ egy helyen elérhető, megosztható, kereshető. Az önkormányzati fejlesztés tervezési és projektfejlesztési folyamata során a kérdőív funkció és az interaktív kommunikációs felület használatával lakossági vélemények időben történő befogadására és tervezésbe való bekapcsolására nyílik lehetőség.
Budapest Dialog
Párbeszédben a várossal!

Partnereink: